Overplukkede øjenbryn

Lidt om løb

I går startede jeg dagen med en lille løbetur. Som jeg har skrevet andetsteds her på bloggen, så er jeg ikke Løber. Ingen drøm om at løbe hverken maraton eller halvmararon. Kunne bare godt tænke mig at være i stand til at løbe 5 km uden pauser. Det går ikke så godt…

Jeg har aldrig været i sådan rigtig god form og jeg tror det er grunden til at det er så svært for mig at få succes med mit løbeprojekt. Min mand, som jo altid har en god grundform kva sit arbejde, kan holde lange pauser med løb og så en morgen bestemme sig for at løbe en tur på 8 km. Uden problemer. Bum!

Så jeg kæmper med mine 5 km. Var så pokkers stolt den dag jeg kom hjem og havde løbet 2 km i træk, uden gå-pauser. Jeg var helt smadret.
Jeg var på et tidspunkt i Sportmaster og få lavet en løbetest for at finde de bedst mulige løbesko til netop min fod og løbestil. Godt jeg gjorde det. Havde et voldsomt knæk indad i begge fødder hver gang jeg ramte jorden, så der skulle en voldsom stor kile til under svangen, for at kunne rette lidt op på det. Jeg har ikke verdens kønneste løbesko, men nu får jeg i det mindste ikke ondt i fødder og skinneben når jeg løber.

Jeg er startet op på at løbe flere gange, men går altid i stå igen grundet hverdagens mange andre gøremål. Nu prøver jeg igen (vel vidende at når manden udsendes, er det ikke løb der bliver prioriteret højest). Starter stille og roligt op. 1 min løb, 1 min gang. Så øger jeg til 1 1/2 min løb, 30 sek. gang. Så 2 min løb, 30 sek. gang. Og til sidst skulle jeg gerne kunne klare mig uden gå-pauserne. Vi får se hvordan det går.

Jeg har et godt løbeur som bibber når jeg skal skifte mellem løb/gå. Det fortæller mig gennemsnitshastigheden og hvor langt jeg har løbet (kan også måle puls, men har glemt elastik derhjemme). Det er fedt at have de gamle tider at sammenligne med. Data kan lægges ind på computer, og så kan jeg se ruten, hastighed og det hele. Mega smart.

Løbeur, Garmin

Data fra i går. Ur kunne ikke lige fange satellitten, så fik ikke målt hele ruten (det står trods alt ikke så skidt til, at jeg kun kan løbe 1,720 km på 20 min…)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Overplukkede øjenbryn