Om at være ufotogen

Nemme, koldhævede boller

Når vi er i sommerhus, er det blevet en fast tradition, at vi skal have nybagte boller om morgenen.
Jeg har efterhånden lavet de boller så mange gange, at jeg kan opskriften udenad. Den eneste opskrift, hvor jeg ikke behøver de nøjagtige mål, men kan lave den på slump.

Du skal bruge: vand, gær, havregryn, olie, salt, Fiberbag (kan købes i de fleste supermarkedet til ca. 13 kr), groft mel og hvedemel.

Fiberbag

Rør 10 g gær ud i 4 dl lunkent vand (bemærk at det kun er nødvendigt med 10 g, når de skal hæve så længe). Tilsæt 2 dl havregryn, 2 spsk smagsneutral olie, fx solsikkeolie, lidt salt, 1 dl Fiberbag, 1 dl grov mel, fx grahamsmel, 2 dl hvedemel, fx tipo 00 som er godt til bagning eller noget andet med højt proteinindhold. Jeg bruger piskeris med dejkroge til at mixe sammen. Dejen skal være lidt smattet, men ikke for meget. Måske der skal lidt mere mel i, måske lidt vand… Dejen skal i køleskabet i mindst 8 timer. Næste morgen “sættes” ca. 12 boller med 2 skeer på bagepapir. Bliver pænest hvis de lige bliver penslet med æg, mælk eller bare vand inden bagning. Skal i en forvarmet ovn, 250 grader, i 12-15 minutter.

Jeg ville under normale omstændigheder også tilsætte nogle kerner, fx solsikkekerner, men af hensyn til lillesøster, der også spiser bollerne, udelader jeg kerner indtil hendes mave er klar til dem.

Her i sommerhuset har jeg ikke lige et lager af forskellig slags mel ved hånden, så for at gøre det lidt nemt, laver jeg hjemmefra en pose med alle de “tørre”ting: havregryn, salt, Fiberbag, groft mel og hvedemel. Så skal jeg bare tilsætte vand, gær og olie herude – super hurtigt og nemt (hvis altså man husker at tage gæren med….)

Nybagte boller

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at være ufotogen