Hoop'en og jeg

Bagerens hemmelige opskrift på gulerodsbrud

For 1 år siden arvede jeg en gammel Kenwood røremaskine efter min mands farmor. Den er ikke særlig køn, gulnet og sikkert købt engang i 80’erne. Men den kan sit kram – også selvom den ikke er flot og blank som de nye man kan købe.

Kenwood

Kenwood

Jeg bruger Ken når jeg skal ælte boller eller røre kagedej. I går bagte jeg gulerodsbrud efter Bagerens hemmelige opskrift. De smager sindssygt godt og var seriøst skyld i, at jeg klarede mig igennem de første 3 måneder af min første graviditet uden at kaste op. Spiste gulerodsbrud fra bageren hver morgen.

På et tidspunkt lagde de opskriften på deres hjemmeside, men den forsvandt hurtigt igen – måske deres salg af gulerodsbrud faldt, nu hvor folk selv kunne bage dem?! Men jeg printede opskriften (hæ hæ) og her er den:

Ca. 30 stk.
5 dl lunken vand
50 g gær
5 mellemstore groftrevne gulerødder
En stor håndfuld solsikkekerner
3 æg
3 spsk. honning
1 1/2 tsk. groft salt
Ca. 1 kg hvedemel
1/2 æg til pensling

Rør alt sammen, dejen må godt klistre lidt. Stil til hævning i 1/2 time. “Sæt” små klumper af dejen med 2 skeer, de skal ikke formes til pæne, runde boller. Pensl og lad dem hæve igen i 45 min. Bages i 12-15 min ved 200 grader til de er gyldne.

Den observante læser vil nok kunne se at dise boller er uden gulerødder og solsikkekerner. Det er fordi de er til lillesøster og hun spiser stadig lidt kedelig mad…

Bagerens gulerodsbrud

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hoop'en og jeg