Uskønne læber

Cola-fri

Jeg er i gang med det vildeste projekt. Jeg har i årevis været afhængig af mit daglige cola-fix. Tør slet ikke begynde at regne på hvor mange penge jeg har brugt på det. Jeg har flere gange prøvet at stoppe, men sjældent er der gået mere end 1-2 dage, før jeg har fundet en undskyldning for at starte igen. For at få hovedpinen til at gå væk. For at blive i godt humør igen. Fordi det var synd for mig.

Når min mand har drillet mig med min afhængighed, har jeg sagt at der da var meget værre ting jeg kunne være afhængig af – alkohol, cigaretter, stoffer – så det her var helt uskyldigt ved siden af.

Men indtaget er blevet større og større. Engang var det nok med en dåse-cola om dagen. Nu kan jeg gå igang med næste dåse så snart jeg har tømt den første. Og blive ved dagen lang. 1 1/2 liter til 10 kr. – nå, men det er jo billigere end at købe 1/2 liter… Og jeg stopper ikke med at drikke, før flasken er tom!

Eller det gjorde jeg ikke. Nu er jeg stoppet. Jeg vil ikke være afhængig af det skidt mere. Jeg satte mig ned og lavede en fordele/ulemper liste, og ja, cola smager godt (det var det eneste der stod på fordele-siden), men det er der også meget andet der gør!

Danskvand med smag
Så beslutningen er truffet. Jeg har taget en kold tyrker. Nu 5 dage som cola-fri. Har engang læst at kroppen skal bruge 21 dage til at ændre en vane – 16 dage tilbage. Måske det er indbildning, men føler mig lettere i kroppen og hovedpinen er også ved at gå væk. Jeg drikker masser af te og danskvand med citrus eller blåbær – har indtil videre brug for boblerne, men glædes over at jeg kan gå ned og handle uden at styre direkte hen til køleskabene. Blev forresten/bliver stadig inspireret af #thefoodbeautyweek på Instagram og af kvinderne bag, beautyspace og thefoodclub.

Og tænk sig alle de penge vi pludselig får til overs. Har altid sagt, at jeg gerne ville købe flere økologiske varer, hvis bare vi havde råd. Jamen, alle de penge som ikke skal bruges til sodavand længere, kunne jo så finansiere det økologiske kød eller grøntsagerne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Uskønne læber