Efterårshygge

Stenalderbrød

Når jeg ellers har æg nok (det er, mærkeligt nok, altid æg jeg mangler til denne opskrift…), laver jeg stenalderbrød til mig selv. Jeg er den eneste i familien, der gider spise det. Mellemstebarnet kan ikke lide kerner og mand og ældstebarnet synes, at det kradser i halsen!

Har fået opskriften af en kollega, så kan ikke med sikkerhed sige hvor den oprindeligt stammer fra. Men det er nemt og hurtigt at bikse sammen:

150g mandler
100 g sesamfrø
100 g hørfrø
100 g solsikkekerner
150 g græskarkerner
3/4 dl smagsneutral olie, fx raps eller solsikke
Salt
5 æg

Det hele blandes sammen i en skål, der er ikke noget der skal hakkes. Hældes i en smurt form, jeg plejer at bruge en silikone-rugbrødsform.
Ind i ovnen på 160 grader i ca. 1 time og 10 min (afhænger nok lidt af ovn – vores er ikke så god…).

Stenalderbrød

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårshygge