Banankage

Bruger du parfume?

Jeg har altid siden mine sene teenageår, haft et fint lager af forskellige parfumer. Yndlingsparfumen har ændret sig gennem årene – nogle var skarpe i duften, andre blomsteragtige, nogle krydrede og andre citrusagtige. Jeg har været forbi Diors Hypnotic Poison, CK one, Giorgio Armanis Gio, Cliniques Aromatics Elixir. Ingen bestemte præferencer. Spray på halsen, bryst og håndled. Hver dag.

Da jeg blev gravid med mit første barn, fortsatte jeg med at bruge parfume uden at tænke nærmere over det. Først efter graviditeten hørte jeg om, at parfume måske indeholder skadelige stoffer der kan være skadelige for især drengebørn og muligvis være skyld i misdannede kønsorganer og forringet sædkvalitet.

Jeg mistede totalt lysten til at bruge parfume og har siden da, dvs. de sidste 7-8 år, stort set ikke brugt parfume og slet ikke under mine efterfølgende graviditeter. Og hvis jeg tager parfume på, sprayer jeg det på tøjet i stedet for på huden.

Jeg synes, at parfume kan være en fin lille feature, når jeg skal til fest. Det er lækkert at dufte dejligt. Men jeg synes, at man blot skal kunne ane duften – den skal ikke overdøve det hele. Jeg undrer mig, når jeg går forbi en person, der dufter lugter voldsomt meget af parfume. Min svigerfar gør det også – overdænger sig med en duft, der er så voldsom, at den næsten svier i øjnene. For mig er det kunstigt. For meget. For kraftigt.

Havde engang en ældre, mandlig kollega, der ikke brugte deodorant. Han lugtede imponerende nok aldrig af sved. Meeen det skridt er jeg vist ikke helt klar til til at tage endnu.

Yndlingsparfumen, som min mand har købt til mig. Har haft den længe og der går lang tid før den er tom.

Parfume

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banankage