Lykkens pamfilius

Sommerferielæsning

Så blev jeg færdig med “Og bjergene gav genlyd” af Khaled Hosseini. Læs den, hvis du var vild med hans “Drageløberen” og “Under en strålende sol”. Den er mindst lige så gribende og spændende.

Jeg har nogle gange læst bøger og set film, hvor jeg har tænkt: “Jeg håber virkelig, at det her er fiktion”. Jeg er så naiv og godt beskyttet heroppe i lille Danmark, at jeg ikke har fantasi til at forestille mig, at mennesker kan leve så usselt, som de gør i nogle af bøgerne. Sådan tænker jeg hver gang jeg har læst en bog, der foregår i Afghanistan. Og i Indien (fx “Bag det evigt smukke” af Katherine Boo og “Vishnus død” af Manil Suri). At nogle mennesker kan være så grusomme som gangsterbossen i “Slumdog millionaire”, film instrueret af Danny Boyle, baseret på bogen “Drengen, der havde svar på alt” af Vikas Swarup (den har jeg ikke læst). Og at et barns fremtid bestemmes af, at der ikke er råd til at mætte endnu en mund, som det er tilfældet med lille Pari i “Og bjergene gav genlyd”. Jeg ved godt at de her ting sker ude i verden. Oftere end jeg bryder mig om at vide…

1Q84

Næste bog er lånt på biblioteket. “1Q84” af Haruki Murakami, desværre på engelsk – så tager den lige lidt længere tid at tygge sig igennem. Den optrådte på flere af de lister, jeg har set over bøger man bare skal læse. Så det må jeg jo gøre. Er der nogle af jer der har læst den?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lykkens pamfilius