Lidt om vandaflæsning

Sommerfest og italiensk inspireret brød

I aften er der fest i mellemstedrengens børnehave. Jeg er ikke stor fan af den slags arrangementer, men kommer selvfølgelig altid og glæder mig på min søns vegne over det. For HAN glæder sig. Skal have pænt tøj på, håret sat, 2 timer ekstra hvor han kan spæne rundt sammen med hans venner.

Vi skal hver især medbringe en ret til fællesbordet. Dét er til gengæld et koncept jeg støtter helt op omkring – så behøver jeg ikke spise min egen kedelige mad, men kan få lov til at smage andres pastasalater, madtærter og kyllingelår.

Men jeg skal jo have et eller andet med. Dette brød plejer at være et hit og smager så godt, at jeg også selv spiser af det:-) Det er nemt at lave og koster ikke alverdens i indkøb.

Indkøb til brød

Jeg laver først en dej, plejer bare at bruge den opskrift der står på siden af mel-pakken svarende til ca. 1 franskbrød.

20 g smør
3 dl mælk
25 g gær
lidt salt
ca. 500 g mel

Røres sammen og sættes til hævning i 45 min. Ovn varmes op til 200 grader. Dejen rulles ud i en firkant, ca. 30×40 cm. Lægges i et ovnfast fad (ca. 20×30 cm) så dejkanterne hænger ud over fadets sider.

Fyld i brød

Smør pesto i midten, parmaskinke ovenpå og til sidst mozzarellaost. Dejkanterne “klappes” sammen ind over fyldet, mases godt sammen, smører ind i en god olivenolie og drysses med groft salt.

Brød med olivenolie

Brødet skal i ovnen i ca. 20 min. Kan fryses. Smager godt både koldt og varmt, med salat til eller alene, som frokost eller som tilbehør til aftensmaden.

Færdigt brød med parmaskinke pesto og mozzarella

Kan varieres med et væld af fyld, fx. andre pestoer, soltørrede tomater, artiskokker…. Du har sikkert en bedre fantasi end mig:-)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt om vandaflæsning