Stenalderbrød
Når jeg ellers har æg nok (det er, mærkeligt nok, altid æg jeg mangler til denne opskrift…), laver jeg stenalderbrød til mig selv. Jeg er den eneste i familien, der gider spise det. Mellemstebarnet kan ikke lide kerner og mand og ældstebarnet synes, at det kradser i halsen!
Har fået opskriften af en kollega, så kan ikke med sikkerhed sige hvor den oprindeligt stammer fra. Men det er nemt og hurtigt at bikse sammen:
150g mandler
100 g sesamfrø
100 g hørfrø
100 g solsikkekerner
150 g græskarkerner
3/4 dl smagsneutral olie, fx raps eller solsikke
Salt
5 æg
Det hele blandes sammen i en skål, der er ikke noget der skal hakkes. Hældes i en smurt form, jeg plejer at bruge en silikone-rugbrødsform.
Ind i ovnen på 160 grader i ca. 1 time og 10 min (afhænger nok lidt af ovn – vores er ikke så god…).
Ingen kommentarer endnu