Flydende morgenmad

“Far skal ud og rejse…”

I weekenden fortalte vi vores drenge, at deres far snart skal udsendes igen. Vi har gjort os mange tanker om hvornår det var det rigtige tidspunkt (ikke for tidligt, så de havde lang tid til at tænke over det, men heller ikke for sent, så de ikke kunne nå at nyde de sidste uger med deres far…) og hvordan vi skulle sige det (ikke lyve, men heller ingen grund til at de får ALT at vide). Der bliver vist aldrig et helt rigtigt tidspunkt at fortælle det…

Vores ældste søn kan godt huske sidst hans far var afsted – han var dengang 3 år. Det kan mellemstebarnet ikke, så der kommer helt sikkert mange spørgsmål fra ham i løbet af de næste par måneder. I weekenden kom der dog ikke ret mange spørgsmål – drengene reagerede mest på, at deres far ikke er hjemme på deres fødselsdage og så ville de gerne vide hvor han skal hen og hvad han skal lave. Men der dukker helt sikkert flere spørgsmål op.

Andre børn, både i skolen og i børnehaven, kan sagtens fortælle (mere eller mindre farverige) historier om soldater. Hvis de gør det, er det mit største håb, at vores drenge kommer og fortæller os det, så vi kan tage en snak om det sammen. Det er ofte ikke historier som hverken 7- eller 4-årige skal bryde deres hoveder med…

Da min mand var udsendt for 4 år siden, udgav Forsvaret nogle rigtig gode foldere (kan ses her under “Publikationer”) man kan give personalet i skolen og børnehaven, så de er bedst muligt forberedte på, hvad barnet går og tumler med før, under og efter at far er udsendt. De har også lavet denne bog, som det er en god ide at far læser sammen med børnene inden han tager afsted – den hjælper både med at få sat ord og billeder på det der skal ske:

Min far er soldat

Baglandet

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flydende morgenmad