Knald på!

Forvirring og dårligt ordsprog

“Skomager, bliv ved din læst” er et af de dummeste ordsprog jeg nogensinde har hørt. Og alligevel var det, hvad min svigerfar sagde til mig den anden dag. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ikke er specielt imponeret af regeringens Folkeskole-reform. Og at jeg lige nu ikke glæder mig specielt meget til at skulle vende tilbage til mit arbejde efter endt barsel. Den tanke luftede jeg for mine svigerforældre (de spurgte faktisk selv…) og så kom min svigerfar med ovenstående ordsprog baseret på engang han vovede sig til at være salgschef i stedet for sælger – det skulle han (ifølge ham selv) ALDRIG have gjort.

Men hvad betyder det? At man ikke må drømme om at lave noget andet end det man er uddannet til? At man kun kan finde ud af én ting her i livet og derfor skal blive ved med at gøre det resten af sit arbejdsliv? At man for Guds skyld ikke må stikke snuden for langt frem, for så risikerer man at få hak i den?

Jeg tror ikke på det. Og der er der vel næppe nogen i min generation og yngre der gør. At man absolut SKAL arbejde med det samme hele livet. Man må selvfølgelig gerne hvis man er glad og tilfreds med det man laver. Men hvis man ikke er, så finder man noget andet at lave.

Lettere sagt end gjort. Personligt har jeg svært ved at tænke ud af boksen. Hvis jeg ikke skal lave det her, hvad skal jeg så? Hvad med økonomien? Hvad har vi råd til? Hvad har jeg lyst til? Hvad kan jeg? Hvad kan jeg ikke? Synes sgu det er lidt svært…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Knald på!