Slow down mummy...

Motion, mad og meget mere

Jeg oplever i øjeblikket en voldsom fokus på mad i min omgangskreds. Har flere gange oplevet, at mad, jeg har gjort mig umage med at lave, høfligt bliver afvist efterfulgt af en lang forklaring om, hvilken kur personen er på, hvad de må spise, hvad de ikke må spise, hvornår de må spise, hvor meget de må spise osv. (og det er altså ikke dårlige undskyldninger for at slippe for at spise min mad…:-))

Jeg har lagt ører til lange ene-taler om paleos fortræffeligheder, hørt om hvorfor det er godt for kroppen kun at spise mellem kl. 8 og 16, hvor sundt det er at følge 5:2 kuren og faste hver uge, hvordan LCHF gør dig mæt som aldrig før og endda fået fortalt hvor godt det var for en veninde at leve af pulver i 14 dage.

Jeg vil ikke gøre mig til dommer over hvad der virker og hvad der ikke virker – i sidste ende handler det nok lige så meget om hvad den enkelte person selv tror på. Det jeg har noget imod er den mangel på almindelig sund fornuft som nogle af disse ellers velbegavede personer udviser.

Jeg er sikker på at det kan hjælpe en masse mennesker med forskellige sygdomme at begynde at spise på en anden måde, men hvis det handler om at skulle tabe sig, så er det mest fornuftige i min optik:

Forbrænd mere end du indtager!

Jeg har aldrig været på slankekur. Det er ikke fordi jeg hverken er åleslank eller overvægtig, jeg er bare midt i mellem. Størrelse medium og ganske godt tilfreds med det. Jeg har fået 3 børn. Den yngste er 5 måneder og sporene efter graviditeten kan stadig godt ses rundt omkring på kroppen (irriterende mavedelle…). Jeg mangler at smide de sidste famøse 5-7 kg og har tænkt mig at gøre som jeg gjorde efter de to forrige graviditeter: at spise nogle mindre portioner til aftensmad (for nej, det er ikke nødvendigt at tage 2 gange, fortsætte til gryden er tom eller at nuppe en ekstra frikadelle mens man vasker op – bare fordi ingen ser at du spiser den, betyder det ikke at du har godt af den…) og motionere noget mere.

Er det nemt i en hverdag med 3 børn og en mand der er på øvelse eller måske udsendt? Nej, det er det ikke, men man lærer at bruge de muligheder der byder sig fx motion foran tv på stuegulvet og en masse gåture med barnevognen (jeg målte en dag op at jeg ved at aflevere børn i skole og børnehave, handle, hente børn igen og følge ældstesønnen til sport, havde travet omkring 6 km inkl. fyldt net under barnevogn og et barn på ståbræt en del af turene).

Det er også en god ide at kigge på hvad man spiser, for hvis man vil tabe sig, så er kage hver dag (heller ikke når børnene sover, der feder det også…) eller tandsmør på rundstykker nok ikke løsningen. Så jeg leder altid efter gode ideer rundt omkring i opskriftbøger, blogs og blade, ALT der kan gøre aftensmaden til et spændende, sundt, mættende og velsmagende måltid er kærkomment (hvilken dag er din Dolmio-dag?) Lige nu er de her et hit – bønnefritterne – ikke fordi en kur siger at jeg skal spise dem, men bare fordi jeg har lyst til det:-)

God appetit:-)

Bønnefritter

http://www.madbanditten.dk/2013/04/29/annes-bonnefritter-2/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slow down mummy...